Miloš i Stefan Stojanović o Zlatnoj medalji za hrabrost: Motivacija da ostanemo na Kosovu

Miloš i Stefan
Izvor: Kosovo Online

Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce ističu da je im je velika čast ali i motivacija da nastave da časno i pošteno žive na svojim ognjištima, to što su dobili zlatne medalje za hrabrost “Miloš Obilić” za ispoljenu izvanrednu  hrabrost i delo ličnog herojstva koju im je uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Dana državnosti.

Miloš Stojanović ističe da mu je čast što je dobitnik Zlatne medalje za hrabrost, i napominje da ona pripada i svim ostalim mladićima koji su sa njim i Stefanom krenuli toga dana po banjak.

“Čast i zadovoljstvo mi je što sam dobio ovo priznanje i zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću koji mi je dodelio priznanje. Iako povod nije bio baš najbolji, drago nam je da se neko setio na nas i uručio nam priznanje. Ovo priznanje treba da dobije svako ko živi na Kosovu, a posebno moji prijatelji koji su toga dana bili samnom i Stefanom po badnjak i koji su isto bili ugroženi kao i mi, samo što smo mi bili ranjeni. Ovo je za nas osim ukazane časti još jedna motivacija da nastavimo da živimo na svojim ognjištima časno i pošteno“, kazao je Miloš.

Ističe da će ovo priznanje zauzeti posebno mesto u njegovom domu.

Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni na ulazu u svoje selo kada su se 6. januara 2023.godine vraćali iz seče badnjaka. Na njih je iz vozila pucao Azem Kurtaj. Stefan je zadobio prostrelnu ranu ramena, dok je Miloš ranjen u šaku.