Milović: Akcija besplatnih preventivnih pregleda u KBC Kosovska Mitrovica

Dragiša Milović
Izvor: Kosovo Online

U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda, koja se održava u više od 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, i ove nedelje biće omogućeno da građani izvrše preglede svog zdravlja u KBC Kosovska Mitrovica, potvrdio je za Kosovo onlajn zamenik direktora KBC dr Dragiša Milović.

Milović je precizirao da će građani preglede moći da obave u periodu od 8 do 14 sati u nedelju 19. novembra. 

„I ove nedelje, 19. novembra, u oko 170 državnih zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Građani će moći  da izmere telesnu težinu, odrede stepen uhranjenosti, izmere krvni pritisak, nivo šećera, glikoliziranog hemoglobina kao i da provere lipidni status. Pregled može da se obavi bez zakazivanja u perodu od 8 do 14 sati", rekao nam je Milović.

On napominje da su se tokom ovog meseca već organizovali mnogobrojni pregledi na više odeljenja u KBC Kosovska Mitrovica.

„Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima. Tokom ovog i prethodnog meseca organizovani su ultrazvučni pregledi dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi", preneo je Milović.