Osnovni sud u Prištini odbio zahtev SDP da se odloži izvršenje kazne od 20.000 evra

Osnovni sud u Prištini
Izvor: RTK2

Osnovni sud u Prištini odbio je predlog Socijaldemokratske partije da se izvršenje rešenja Agencije za zaštitu privatnosti od 5. aprila prema kojem ova stranka treba da plati kaznu od 20.000 evra zbog objavljivanja ličnih podataka odloži do donošenja presude po zahtevu tužioca, prenosi Ekonomija onlajn.

U presudi Osnovnog suda se navodi da je SDP podnela zahtev protiv rešenja Agencije za zaštitu privatnost od 5. aprila i zatražila odlaganje izvršenja.

„Tužilac je u svom predlogu istakao da odlaganje izvršenja ne bi bilo protivno javnom interesu jer neplaćanje kazne ni na koji način ne može ugroziti javni interes imajući u vidu da je iznos od 20.000 evra finansijski zanemarljiv za državnu kasu”, navodi se u presudi Osnovnog suda u Prištini.

Socijaldemokratska partija je pre nekoliko dana objavila da je tužila Agenciju za zaštitu privatnost, nakon što im je izrečena novčana kazna od 20.000 evra, navodeći da su tu tužbu podneli i da je odluka Agencije politička.

Agencija za zaštitu privatnost je ovu stranku kaznila sa 20.000 evra, zbog objavljivanja podataka iz peticije protiv ZSO.