Patrijarh Porfirije: Molimo se Gospodu da donese mir Jerusalimu

Patrijarh Porfirije
Izvor: Srpska pravoslavna crkva

Patrijarh SPC Porfirije upozorio je danas da u Svetoj zemlji, koja je pogođena ratnim sukobima, stradaju nevini ljudi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, i tim povodom pomolio se za mir.

"Upućujemo kolenopreklono molitve Gospodu i Spasitelju našem da donese mir u Jerusalim, u Svetu zemlju, jer tamo silno stradaju svi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani, tamo gde je Gospod posle svog Vaskrsenja učenicima i apostolima svojim javio najpre rečima: Mir svoj dajem vam. Mir vam! Darovao je mir apostolima, a preko njih i svim ljudima i svim narodima do kraja sveta i veka. Taj mir je među nama i darovan je, ali od nas zavisi da li ćemo ga učiniti delotvornim", naveo je patrijarh Porfirije na Instagramu.

Ističe da su u ratovima svi poraženi, nezavisno od toga kako su ratovi počeli.

"Poraženo je ljudsko dostojanstvo, poraženo je ljudsko naznačenje, poražen je cilj zbog kojeg smo stvoreni. Nema dobitnika u ratovima, samo je zlo ono što upisuje sebi još jedan dobitak, čovek je poražen, a Bog koji je ljubav, koji hoće ljubav, koji hoće zajednicu i mir među ljudima, On je izneveren", ukazao je on.

Patrijarh je uputio molitvu da se ljudsko stradanje i ratovi zaustave.

"Gospode, spasi sve narode, zaustavi ratove, jer nevini ljudi danas stradaju u Svetoj zemlji, u zemlji koju su Tvoje svete stope osveštale", poručio je on.