Patrijarh Porfirije: Roditeljska ljubav pokazuje deci kojim putem treba da idu

Patrijarh Porfirije deli paketiće deci.jpg
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije danas je u Hramu Svetog Save u Beogradu podelio hiljadu božićnih paketića deci bez roditeljskog staranja i porodicama sa četvoro i više dece, prenosi Tanjug.

Patrijarh je na svečanosti u Hramu Svetog Save poručio da je porodica svetinja i da je na okupu drže deca i ljubav.

"Darujte deci ljubav, pre svega ljubav mame i tate, jer kada se oni međusobno vole onda su deca radosna, a tužna su i boli ih više od bilo kakve kazne i oštre reči kada se ne slažu i svađaju. Ta roditeljska ljubav najvažnije je što roditelji mogu da poklone svojoj deci, kada im to poklone, poklonili su im ceo svet - čvrst temelj na kojem stoje, snagu da mogu da se nose sa različitim izazovima. Ljubav koju im roditelji daju je kompas i orjentir kojim putem treba da idu da bi bili čestiti ljudi", rekao je patrijarh.

Patrijarh je rekao da mu je veoma drago što je sa porodicama koje imaju više dece i što su tu deca bez roditeljskog staranja iz Zvečanske.

Paketiće je obezbedilo Versko dobrotvorno starateljstvo SPC u saradnji sa organizacijom Naši Srbi i donatorima. Pre podele paketića hor "Slavujčići" izveo je duhovne pesme, a svečanosti je prisustvovala ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Na pitanje novinara da li bi prokomentarisao potpisivanje Temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore, patrijarh je poručio da je sada tema Božić.

"Tema nad temama je rođenje Hristovo", rekao je patrijarh i dodao da su sve ostale teme mehur od sapunice.