Patrijarh Porfirije u Herceg Novom 27, 28. i 29. avgusta

Obeležavanje godišnjice Oluje u Novom Sadu - patrijarh Porfirije
Izvor: Prt. Scr.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije boraviće u trodnevnoj zvaničnoj poseti Herceg Novom 27, 28. i 29. avgusta, povodom 640 godina od osnivanja grada i slave manastira Savina, Velika Gospojina, prenosi RTV.

U organizaciji Opštine Herceg Novi i Mitropolije crnogorsko-primorske, svečani doček Patrijarha biće upriličen 27. avgusta u 18 časova u manastiru Savina.

Na dan slave manastira Savina, 28. avgusta, patrijarh će služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru od 09 časova. Istog dana od 18 časova biće održana večernja litija, a od 20.30 časova predstavljanje izabranih dela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Svečana akademija u čast 640 godišnjice od osnivanja Herceg Novog biće održana 29. avgusta od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslediti program “Đedov sabor - Od Dunava do mora sinjega”, posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija.

Poseta patrijarha Herceg Novom bila je planirana za prošlu sedmicu, ali je zbog trodnevnog dana žalosti nakon tragedije na Cetinju odložena.