Počeo sa radom javni parking u blizini Tehničke škole u Severnoj Mitrovici

Javni parking kod Tehničke škole
Izvor: Kosovo Online

U cilju rešavanja saobraćajnog kolapsa u gradu i problema sa parkiranjem Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica u saradnji sa Direkcijom za stambeni i poslovni prostor uredio je prostor za javni parking koji je danas pušten u rad u blizini Tehničke škole u tom gradu.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić rekao je da je ova površina, na kojoj je omogućeno parkiranje više od 30 putničkih vozila, uređena u veoma kratkom roku i biće na usluzi građanima 24 sata dnevno.

„Vodili smo račina da parking bude funkcionalan, da zadovoljava potrebe grada, ali cilj nam je da u narednom periodu izgradimo još veći broj parking mesta, kako bi zaštitili zelene površine.

Imamo dve javne garaže koje su se pokazale kao nedovoljne. Zato ćemo nastojati da obezbedimo i nove javne garaže što nam je preko potrebno. Osim dobrobiti za vozače, otvaranjem ovog parkinga stvorili su se uslovi za zaposlenje dva radnika, što dodatno osnažuje našu zajednicu ovde u cilju opstanka srpskog naroda na prostoru Kosmeta“, rekao je Spirić.

Direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor Dušan Dimitrijević rekao je da su za sada određene dve tarife plaćanja i to svaki započeti sat se naplaćuje 40 dinara, dok celodnevna karta košta 240 dinara.

„Ovo parkiralište se nalazi na dobroj lokaciji, u blizini škola i fakulteta, gde inače zna da bude velika gužva, pa zato mislim da ćemo delimično rešiti taj problem parkiranja. Parking će 24 sata biti pokriven ljudstvom i video nadzorom a biće i osvetljen“, rekao je Dimitrijević.

Sav prihod od naplate parkiranja biće uplaćen na račun Direkcije za stambeni i poslovni prostor, koja rukovodi i dvema javnim garažama koje već gotovo tri godine funkcionišu u Severnoj Mitrovici.