Pojačana kontrola saobraćaja na putu Gračanica-Laplje Selo

Saobraćajna nesreća
Izvor: Kosovo Online

Zbog učestalih saobraćajnih nesreća na putu Gračanica - Laplje Selo, rukovodstvo Opštine Gračanica održalo je radni vanredni sastanak sa upravom stanice Policije u Gračanici na kojem je od Policije zatražena pojačana kontrola saobraćaja na tzv. kritičnim tačkama gde su poslednjih meseci učestale saobraćajne nesreće.

U poslednjoj saobraćajnoj nesreći pre dve večeri stradao je osamnaestogodišnji mladić iz Dobrotina dok se u proteklom periodu na istoj deonici dogodilo više saobraćajnih nesreća u kojima su putnici pretrpeli i teže telesne povrede.

Na sastanku je doneta odluka da se u narednom periodu posebno na putu Laplje Selo Gračanica pojačaju policijske kontrole saobraćaja, brzina kretenja vozila kao i da tokom kontrole obavlja testiranje vozača na alkohol u krvi.

Sa sastanka je upućen apel svim učesnicima u saobraćaju da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola  i da ne dozvole da zbog nemarnog, nesavesnog i neprimerenog ponašanja u saobraćaju trajno uništite i svoj i tuđe živote.