Pomen Oliveru Ivanoviću u Severnoj Mitrovici: Ćutanje dugo pet godina

Pomen Oliveru Iavnoviću
Izvor: Kosovo Online

Prijatelji i poštovaoci Olivera Ivanovića, koji je na današnji dan pre pet godina ubijen, okupili su se jutros u Severnoj Mitrovici tačno u 8.15 časova u vreme ubistva, da upale sveće i odaju počast.

Više desetina ljudi jutros se okupilo ispred zgrade u kojoj je ubijen Ivanović. Ono što sve muči je činjenica da ubice i nalogodavaci još nisu otkriveni.

Prijatelj Olivera Ivanovića Dejan Nedeljković rekao je da su se okupili da minutom ćutanja odaju počast Oliveru Ivanoviću zbog svega što je učinio za građane severa Kosova, ali i za one na jugu.

"Ćutnjom ukazujemo da oni koji ćute pet godina znaju mnogo više od nas i o ubicama i o nalogodavcima. Prevashodno mislimo na pravosuđe i Policiju Kosova, ali i na pravosuđe Srbije koje vodi paralelni postupak, kao i na međunarodnu zajednicu koja pet godina na sve ćuti, što je sramno“, rekao je Nedeljković.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić istakao je da su pucnji u Ivanovića bili pucnji u Srbiju i u građane Severne Mitrovice.

"Želimo da se saznaju ubice Olivera Ivanovića, ta istina je važna zbog vaše budućnosti, važna je zbog Srbije. Jako verujem da postoji način, da ima kapaciteta, ali da ne postoji volje za rešenjem misterije“, rekao je Aleksić.

Poslanik u Skupštini Srbije Srđan Milivojević i podnosilac zahteva da se u Skupštini formira anketni odbor koji će ispitati ubistvo Olivera Ivanovića, rekao je da će svi koji su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića odgovarati.