Porodica Rista Jovanovića očajna: Kod kuće ga čeka tek rođena ćerka Zorka

risto jovanovic.jpg
Izvor: Večernje novosti

Porodica Rista Jovanovića, mladića iz Podgorice koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu, šokirana je odlukom Osnovnog suda u Prištini da mu odredi pritvor do 30 dana, zbog navodnog "širenja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti", prenose Novosti.

Oni odbacuju ove kvalifikacije poručujući da Risto ništa što mu se na teret stavlja nije uradio.

"Moj suprug ničim nije zaslužio ovakvu kaznu. Ovo je sramota i direktan pritisak na Srbe koji žive na prostoru Kosova i Metohije. Ali sigurna sam da će on sve izdržati, hrabar je i čvrst. Risto nije čovek koji mrzi bilo koji drugi narod ili naciju, pa optužba da je govorio 'Ubij Šiptara!' je čista laž. On je, kao što se i na snimku moglo videti samo pevao o Kosovu, poznatu pesmu "Vidovdan" i to mu je najveći greh", kaže za Teodora Jovanović, majka tek rođene njihove devojčice Zorke.

Jovanovići su u kontaktu sa advokatom Jovanom Filipović, koja je zastupnik Rista pred prištinskim sudom. Do njih su došle nezvanične informacije da bi tamošnji organi mogli da ga premeste u Centralni zatvor gde su većinom Srbi.

Porodica je najavila podnošenje tužbe protiv odluke Osnovnog suda u Prištini, pa se nadaju da bi ona mogla biti opovrgnuta, a Risto pušten na slobodu.

"Strahujem za njegovo zdravlje. Risto je operisan pre par godina nakon udesa kada je kao suvozač pao sa motora i teško povredio karličnu kost. Ugrađena mu je ploča na prednjem delu tela i svaki pritisak na nju mogao bi biti koban", kaže Teodora, koja ovih dana veliku pažnju pridaje tek rođenoj devojčici Zorki, kako veli, tatinoj mezimici, koja je 13. juna unela veliku radost u njihovim životima.

Ona zamera što se mediji u Crnoj Gori nisu značajnije pozabavili ovim slučajem.

"Više su se mediji iz Srbije bavili Ristovim hapšenjem, nego u Podgorici. Čula sam izjavu Mila Đukanovića da on neće da dolazi u sukob ni sa jednim narodom", kaže Teodora.

Velika muka pritisnula je Jovanoviće, ali su oni sigurni da će iz ove nesvakidašnje situacije na kraju izaći kao pobednici. Njihov Risto nikog na Gazimestanu nije uvredio na nacionalnoj i verskoj osnovi, a slavio je svoj narod, pišu Novosti.

"Zbog toga je on naš junak", kaže Teodora koja se zbog ljubavi preselila iz Rume u Podgoricu i sa Ristom započela novi, lepši život, i sada jedva sa tek rođenim detetom iščekuje njegov povratak iz prištinskog kazamata.

Moi
01. Jul 2021.
Bravo republika Kosova
Zoran
01. Jul 2021.
Sta bre bravo za ovakvu vest?
Ovom bi se pametan stidio a budala ponosio.
Miodrag iz Peći
01. Jul 2021.
(H)Risto simbol srpskog otpora.
Nikolica
03. Jul 2021.
Milo Milo je najjači...ni sa jednim narodom u sukob; osim sa vlastitim...mada pitanje je kom on i da li narodu i pripada. Majbah Folk!