Porodice kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uz Srbe u Republici Srpskoj

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji
Izvor: N1 Info

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji pružilo je podršku građanima Republike Srpske i osudilo visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i zakon kojim se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

"Molimo sve punoletne građane Republike Srpske, sve boračke organizacije, preživele logoraše, udruženja porodica ubijenih Srba iz Sarajeva, Srebrenice, Kravica, Bratunca, Podrinja da se prijave u tužilaštvo Federacije Bosne i Hercegovine, koje vodi Valentin Incko, Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, kako bi javno negirali genocid u Srebrenici 11. jula 1995.godine", navodi se u saopštenju Udruženja.

Kako se dodaje u saopštenju, "genocid je izvršen, ali nad Srbima 1992 i 1993. godine".

"O toj istini ćemo uvek govoriti, to je istina za koju postoje činjenice, to je stravična istina. Laži o genocidu 11. jula 1995.godine će se kad tad otkriti, a istraživanja u vezi tog genocida od strane međunarodne javnosti sve više otkrivaju tu laž", navode iz Udruženja.

"Porodice srpskih, kosmetskih žrtava poručuju građanima Republike Srpske, nikada ne zaboravite da smo i mi sa vama i mi smo Republika Srpska", puručuju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Miodrag iz Peći
29. Jul 2021.
Simo Spasiću idi ti pa u BiH negiraj genocid u Srebrenici a Republiku Srpsku ostavi na mirj umeju oni sami da se brane.
P. S. I ponesi megafon, obavezno.