Prikupljena sredstva za lečenje male Lane Jovanović iz Severne Mitrovice

Lana Sedlarević sa porodicom
Izvor: TV Most

Novac za lečenje devojčice Lane Jovanović iz Severne Mitrovice, učenice prvog razreda osnovne škole, prikupljen je, a lekari su zadovoljni kako Lana reaguje na terapije, piše TV Most.

Lana se već pet meseci zbog bolesti nalazi na lečenju u Novom Sadu, gde su lekari u mogućnosti da joj pruže odgovarajuće tretmane, kako bi normalno pohađala nastavu sa ostalim vršnjacima.

"Zahvaljujujemo se zbog prikupljenih sredstava, koja nisu mala, Opštini Kosovska Mitrovica, Eparhiji raško-prizrenskoj, odnosno manastiru Visoki Dečani, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, državi Srbiji, ali i svim ljudima dobre volje iz Kosovske Mitrovice", rekao je za TV Most otac male Lane, Mirko Sedlarević.

Majka Milena kaže da se Lanin napredak vidi i da ona jako brzo napreduje od kako su u Novom Sadu.

"Prezadovoljna sam tretmanom koji vaspitači u Specijalnoj školi pružaju Lani. Ona odlično napreduje i lepo je prihvaćena", kaže maka.

Prema rečima lekara u Novom Sadu, mala Lana reaguje korektno na terapije i edukaciju, tako da oni daju prognozu da će ona od septembra moći da prati ostalu decu u svojim razvojnim aktivnostima.