Produžen rok za prijavu penzionera

Penzioneri
Izvor: Buletini Ekonomik

Ministar rada i socijalnog staranja Skender Rečica objavio je da je to ministarstvo produžilo do 31. marta rok za prijavu penzionera u kancelarije Uprave za penzije, uključujući korisnike šema ratnih kategorija.

Kako je istakao, ova odluka je doneta kako bi se izbegla okupljanja ispred šaltera i sprečilo širenje koronavirusa.

"Dragi penzioneri, veterani i drugi korisnici šema ratnih kategorija, zbog situacije sa kovidom-19, a u cilju očuvanja vašeg zdravlja, obaveštavam vas da smo odložili rok za prijavu u kancelarijama za penzijske uprave do 31. marta", napisao je Rečica na društvenoj mreži Fejsbuk.

Rečica je poručio i da u pomenutom periodu neće biti obustave isplate penzija.

"Naša posvećenost je i biće u očuvanju zdravlja i života svih građana, a posebno penzionera i poštovanih kategorija proisteklih iz rata", napisao je Rečica.

U redovnim uslovima, prema podacima Ministarstva rada, oko 200.000 penzionera na Kosovu dužno je da se dva puta godišnje javlja u kancelarije penzijske službe. Međutim, ta pravila su promenjena zbog pojave koronavirusa.

Kosovsko udruženje penzionera pozvalo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja da stalno obaveštava penzionere o produženju ovog roka kako ne bi dolazilo do gužve.