Rakić: Sportska hala u Severnoj Mitrovici uskoro dobija savremeno opremljenu teretanu

Rakić, Radojević i Kovač tokom obilaska Sportske hale u Severnoj Mitrovici
Izvor: Ministartsvo za zajednice i povratak

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić i gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević najavili su danas ulaganja za kupovinu savremenih sprava za vežbanje i opremanje prostorije namenjene za teretanu u Sportskoj hali u ovom gradu.

U saopštenju za javnost se ističe da će ovo opremanje omogućiti članovima sportskih klubova i udruženja iz Severne Mitrovice, ali i svima onima koji žele profesionalno ili rekreativno da vežbaju, adekvatne uslove za to.

Rakić je obilazeći halu sa gradonačelnikom Radojevićem i direktorom ovog Sportkog centra Goranom Кovačem, istakao da je stvaranje uslova za normalno funkcionisanje onih koji žele da se bave sportom „primarna obavezna svih koji su na odgovornim funkcijama“ i da mu je zadovoljstvo što danas može da obeća „da će on tu obavezu finasiranjem ovog projekta ispuniti“.

”Drago mi je da danas mogu da obećam da će Sportska hala u Severnoj Mitrovici biti opremljena modernim spravama za vežbanje. Omladina je naša budućnost i mi ovime ulažemo u razvoj naše budućnosti. Ovo nije sve, svuda tamo gde budemo mogli da pomognemo da se stvore adekvatni uslovi za sportske aktivnosti, pomoćićemo”, rekao je Rakić.

On je istakao da je Ministarstvo za zajednice i povratak posvećeno građanima na Кosovu i da to pokazuje finansiranjem ovakvih i sličnih projekata, izgradnjom i opremanjem kuća i različitim vidovima pomoći.

Prvi čovek Severne Mitrovice Milan Radojević je poručio da će opremanjem teretane svi oni koji posete ovu halu i žele da koriste usluge, imati sve u sklopu ovog objekta.

”Raduje me činjenice da smo se sa ministrom vrlo brzo dogovorili oko finansiranja ovog projekta, a sve na dobrobit stanovnika Severne Mitrovice”, istakao je gradonačelnik Radojević.

Direktor Sportske hale Goran Kovač je rekao da će nakon završetka ovog projekta, sportski objekat moći da se uporedi sa najmodernijim halama u velikim mestima.

On je podsetio da na teritoriji Severne Mitrovice postoji više od 30 registrovanih sportskih klubova što je pokazatelj koliki je značaj potpune opremljenosti jednog ovakvog objekta.