Srbi iz Metohije na Brnjaku podržali sunarodnike koji protestuju

Srbi iz Metohije na Brnjaku
Izvor: Kosovo Online

Srbi iz Metohije obišli su danas blokadu na Brnjaku, kako bi pružili podršku sunarodnicima sa severa Kosova, koji su već deveti dan u protestu.

Srbi sa severa Kosova blokirali su pre devet dana prelaze Jarinje i Brnjak zbog odluke prištinskih vlasti da uvedu repiprocitet na registarske tablice za vozila iz Srbije, kao i zbog prisustva specijalnih jedinica kosovske policije na dva prelaza na severu.

Oni od vlasti u Prištini zahtevaju da povuče sporne odluke, koje, kako navode, krše Briselski sporazum.

Zajedno sa narodom, u blokadi na prelazima su i predstavnici Srpske liste. Situacija na prelazima je sve vreme napeta, a na prelazu Brnjak u nekoliko navrata došlo je i do incidenata zbog intervencije specijalaca kosovske policije.

Srbi iz Metohije došli su na Brnjak, noseći transparent sa natpisom "Podrška severu iz Metohije" i srpsku zastavu.

Miodrag iz Peći
28. Septembar 2021.
Brnjak i Jarinje su naše LITJE sa kojim se sa cele Metohije i Kosova treba uputiti na čelu sa Srpskim Sveštenstvom (kada nas već upoređuju sa IRSKOM) i Srpskom Listom odnosno sa svim gradonačelnicima i kandidatima za gradonačelnike. Pored srpske zastave i zastave SPC nositi transparente na srpskom i engleskom: "Srpski životi su važni" i "Srpska sloboda je važna" odnosno: "Serbija lives matter " i "Serbian Freedom is important" i ne damo naše svetinje onima koji su ih rušili.
Otac Makarije
28. Septembar 2021.
Slazem se sa Miodragom, jer zajeno smo jaci!!!