Vučićeva poruka Srbima na Jarinju i Brnjaku: Srbija je uz vas, moramo da se borimo

Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je važno što su ljudi razumeli tešku situciju na Kosovu i Metohiji i koliko su nam vezane ruke, ali je poručio da moramo da se borimo za svoj narod.

"Ako se ne borimo nećemo moći ništa ni da ostvarimo", istakao je Vučić sinoć u emisiji Hit tvit na TV Pink u kojoj i zahvalio na podršci koju mu građani pružaju.

On je rekao da ni večeras, a ni sutra neće moći da spava, jer će da razmišlja i o Kosovu i o drugim problemima, ali da je to njegova obaveza.

Ukazao je međutim da moramo da se borimo i da nam ništa neće pasti s neba kao i da je napredak napravljen zato što smo se borili.

"Važno je da pokažemo uzdržanost i težimo kompromisu, ali i da pokažemo odlučnost, da se borimo za Srbiju i svoje građane", istakao je Vučić i našem narodu na Jarinju i Brnjaku poručio da je Srbija uz njih.

"Teško nam je oko Kosova da izdržimo, ali nemamo kud. Saterali su nas u ćošak" rekao je Vućić i dodao da moramo da se borimo i rukama i nogama.

On je ponovio da ne želi da sluša o laznim principima i vrednostima, jer u Prištini u osnovnom sporazumu šest od 15 tačaka nisu pipnuli, niti su se zbog toga uznemirili.

"Na sve imaju pravo, a ja bih zaplakao. Misle da je Srbija vazalna zemlja kao pre 10 ili 15 godina", primetio je Vučić.

Novinar Milomir Marić koji je takođe učestvovao u emisji rekao je da je Priština izazvala veliko uznemirenje javnosti i da niko ne veruje da su u pitanju tablice.

"Stalno prete novom ''Olujom'' i srpski narod je opravdano u strahu. Rosu nema šta da traži na severu Kosova", ocenio je.

Na primedbu gledalaca da bi Marko Vidojković trebalo da bude procesuran zbog uvreda, Vučić je rekao da ga on neće tužiti, jer smatra da je to besmisleno, niti želi da bude bogatiji nego što jeste.