Humanitarna modna revija u Severnoj Mitrovici za obnovu manastira Devič

Najavni plakat za humanitarnu modnu reviju
Izvor: Kosovo Online

U organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Kosovska Mitrovica i Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini – Zvečan, a uz podršku Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, u četvrtak 18. aprila u 11 časova, u sali Mitrovačkog dvora, biće organizovana humanitarna modna revija, a sav prikupljeni novac će biti doniran za obnovu manastira Devič.

Kako se navodi u najavi, taj događaj se održava u okviru Zelene nedelje, koja je deo projekta PELMOB, čiji je koordinator Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Cilj projekta je popularizacija električne mobilnosti i svih aktivnosti koje doprinose očuvanju životne sredine i promovisanju održivog razvoja, a u kojima su učešće uzeli svi fakulteti našeg Univerziteta.

S obzirom da je modna industrija veliki zagađivač, ovom humanitarnom modnom revijom organizatori žele da skrenu pažnju mlađoj populaciji na pomenuti problem.

U vezi s tim, došli su na ideju da prikupe matursku garderobu, koju će maturanti moći da kupe po simboličnim cenama.

Kako navode, vođeni porukom da je duhovno važnije od materijalnog, odlučili su da sav prikupljeni novac doniraju za obnovu manastira Devič.