Učenici osnovnih škola sa Kosova puni lepih utisaka o poseti Beogradu i upoznavanju sa predsednikom

Beograd_240317_Aleksandar Vučić sa decom sa Kosova i Metohije
Izvor: Kosovo Online

Učenici osnovnih škola sa Kosova iskazali su zadovoljstvo što su bili u prilici da posete prestonicu Srbije, Beograd gde su se danas upoznali i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nakon čega su sa ekipom Kosovo onlajna podelili svoje utiske.

Minja Kolašinac iz Goraždevca navela je da joj je jako drago što je upoznala predsednika i što je bila u prilici da poseti Beograd.

"Utisci su prelepi, jako mi je lepo u Beogradu i moram reći da je ovo jedan divan grad", rekla je Kolašinac koja je navela i da joj je u njenom rodnom mestu svakodnevni život lep.

Damjan Jovović, takođe iz Goraždevca, učenik četvrtog razreda, kaže da je "baš bilo dobro iskustvo upoznati predsednika", kao i da mu je "bilo srce puno" od kada je stigao u Beograd gde, prema njegovim utiscima, ima mnogo lepih mesta da se posete.

Govoreći o svom rodnom mestu, Damjan navodi da je savršeno.

"Savršen je, nema mane jer to je moj rodni kraj", kaže Damjan.

Damjanov školski drugar, Dimitrije Ugrinović zahvalio je predsedniku Vučiću na poklonima koje su dobili.

"Kada sam došao bilo mi je puno srce, volim da dolazim u Beograd, ali u Goraždevcu je lepše", dodao je Dimitrije.

Aleksa Dimić iz Novog Brda, učenik petog razreda, naveo je da se oseća veoma lepo nakon što je imao priliku da se sretne sa predsednikom Vučićem i da ga, kako kaže, pita mnoga pitanja na koja je, kako je ispričao, dobio "odlične odgovore".

Aleksa kaže i da mu mnogo znači ono što im je predsednik poručio.

Za svoj život trenutno u Novom Brdu, Aleksa kaže da je malo lošiji zbog odluka koje "donose Albanci" kao što je ukidanje dinara.

"Nema plata, život nam je malo otežan", navodi Aleksa i ističe da strah ne postoji.

Milica Ugrenović, učenica šestog razreda, kaže da se oseća veoma lepo u Beogradu i dodaje da joj je drago jer su se  crteži koje su poklonili predsedniku njemu veoma dopali.

"U Beogradu je prelepo, juče smo bili u Zoološkom vrtu, a i kod kuće nam je lepo, isto se živi kao i ovde", kaže Milica.