Vasić: Istražne radnje u slučaju Slađana Trajkovića odložene za 16. februar

Dejan Vasić
Izvor: Kosovo Online

U Specijalnom sudu u Prištini su za danas i za naredna dva dana bile zakazane istražne radnje u slučaju Slađana Trajkovića, koji je uhapšen zbog navodnog ratnog zločina. Međutim, kako je kazao advokat optuženog Dejan Vasić, ročišta su odložena za 16. februar.

"Od tužilaštva smo malopre dobili vrlo neprijatne vesti, da su tri naredna ročišta koja su trebala da budu održana danas, 8. i 9. odložena za 16. februar. Do sada nama nije bilo dozvoljeno da uopšte u tim istražnim radnjama učestvujemo i praktično smo na taj način uskraćeni kao i sam osumnjičeni, na elementarna prava na odbranu koja ga sleduju po kosovskom krivičnom postupku", naveo je Vasić.

Vasić dodaje da će zatražiti od suda da Trajković bude prebačen u kućni pritvor.

"Mi ćemo ponovo apelovati, u petak smo se obratili sudu sa jednim  zahtevom da se njegova dalje odbrana odvija iz kućnog pritvora, za to postoje uslovi, to ne bi bila mera koja bi bila izuzetak, već pravilo za one osumnjičene koji svoje prebivalište imaju na teritoriji Kosova i koji tu žive sa svojim porodicima. Odbrana neće u fazi istrage iznositi podatke, želimo na taj način da tužilaštvo rasteretimo posebnog pritiska i istražne radnje ćemo sprovesti bez obaveštavanja javnosti, kako to na kraju krajeva zakon i nalaže", kazao je Vasić.

Ispred Specijalnog tužilaštva danas su okupili članovi porodice Slađana Trajkovića, kako bi mu pružili podršku. Oni su uputili apel da Trajković bude prebačen na lečenje u KBC u Severnoj Mitrovici.