Verbalna nota Kosova na čestitku iz Crne Gore zbog kamenovanja autobusa

Predstavnici kosovske vlasti odgovorile su na čestitku crnogorskih vlasti povodom dana nezavisnosti - verbalnom notom, prenose Večernje novosti.

Naime, ambasada Kosova u Podgorici uputila je verbalnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore u kojoj se zahteva objašnjenje u vezi incidenta koji se desio na izlazu iz Berana u sredu oko 22 sata, kada je, kako se navodi u saopštenju kosovskog ministarstva spoljnih poslova, kamenicama napadnut autobus kosovskih registarskih oznaka, sa putnicima sa Kosova, prenosi RTK.

Polomljeno je jedno staklo na autobusu, a slučaj je prijavljen tek posle 30 kilometara u Rožajama.

Niko od putnika nije povređen, i načinjena je samo materijalna šteta na autobusu u kojem su bili skijaši sa Kosova koji su se vraćali iz Kolašina.

„Taj incident izazvao je strah za slobodno kretanje građana između Kosova i Crne Gore. Kosovo neće dozvoliti podrivanje evroatlanskog pravca regiona zbog ovakvih incidenata, zasejanih hibridnim ratom protiv NATO članova i saveznika u regionu“, rekla je kosovska ministarka za spoljne poslove Meljiza Haradinaj Stubla.

Ona je pritom pozvala crnogorske vlasti da čuvaju odlične odnose Kosova i Crne Gore, uzimajući u obzir i ulogu i važnost albanske zajednice u Crnoj Gori.

Iz Centra bezbednosti Berane kažu da sve upućuje da je reč o sporadičnom incidentu i da se ne radi o organizovanom napadu.

Dr
20. Februar 2021.
Crna Gora da povuce priznanje tzv Kosova!
Pera detlic
20. Februar 2021.
Naucili se od vas.