Agencija za poljoprivredu i veterinu: Redovno se sprovodi kontrola mesa i mesnih prerađevina

Reporteri
Izvor: Reporteri

U prvih šest meseci ove godine Agencija za poljoprivredu i veterinu uništila je oko 42 hiljade kilograma proizvoda životinjskog porekla i oko 40 hiljada kilograma biljnog porekla. U agenciji kažu da broj inspektora mora da bude veći, prenosi Reporteri.

Pored mesa i mesnih prerađevina, iz prodaje su uklonjeni i drugi proizvodi koji nisu zadovoljili kriterijume za očuvanje ispravnosti. Među njima su mleko i jaja , proizvodi biljnog porekla, i na hiljade litara raznoraznog pića.

„Nikada ne dozvoljavamo da proizvodi koji zahtevaju kriterijume za očuvanje tamnih mesta budu izloženi suncu. Izvršili smo preglede i uklonili proizvode iz prodaje zbog toga što su bili izloženi suncu, a takođe ćemo nastaviti sa inspekcijama u narednim danima”, kaže Ljamir Tači.

Kako je rekao, inspektori moraju da rade svoj posao. Kroz saradnju sa opštinama nastojaće da se poveća broj inspektora, jer se zbog neispravnosti proizvoda, pokreću sudske prijave. Kazna mora da postoji kod svih nepravilnosti i neispravnosti hrane, izjavio je Tači.