Gaši: Penzioneri u bednom stanju, njima se niko ne bavi

NIjaz Gaši
Izvor: Info-ks.net

Predsednik Udruženja penzionera Kosova Nijazi Gaši je za KTV rekao da su najstariji građani Kosova u jadnom stanju i da se ni jedna vlada nije bavila ovim pitanjem.

Gaši je naglasio da je na Kosovu izveden eksperiment koji nije trebalo da se sprovodi, jer je Kosovo deo balkanskih država i bilo je autonomna pokrajina u sastavu jugoslovenske federacije, a prema njegovim rečima, ostale administrativne jedinice jugoslovenske federacije su nastavile da sprovode raniju socijalnu politiku, dok je Kosovo postalo deo eksperimenta nezabeleženog u Evropi.

"Pokušali su da naprave Zakon o socijalnim programima, koji je sam po sebi toliko nepouzdan i toliko kontroverzan, da ni jedna normalna zemlja ne bi mogla da funkcioniše 24 godine sa ovim sistemom. To je zaista zločin nad čitavom generacijom, ali i budućim generacijama koje su žrtve ovog pravnog akta. On ostavlja mogućnost pogrešnog tumačenja i pogrešnog sprovođenja, što vidimo svakodnevno“, rekao je Gaši.

Prema njegovim rečima, do sada se ni jedna vladaa nije pozabavila ovim pitanjem.

Gaši je podsetio da je nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnom osiguranju još uvek u skupštinskoj proceduri i da se njime više niko ne bavi.