Rizvanoli: Menadžment "Trepče-jug" racionalno koristio struju

Artane Rizvanoli
Izvor: Reporteri

Ministarka ekonomije Artane Rizvanoli izjavila je da je rukovodstvo "Trepče-jug" racionalno koristilo struju i da je poskupljenje metala bilo od pomoći tom rudniku, dok je predsednik Odbora za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu iz DPK Ferat Šalja rekao je da je neshvatljivo da vlada govori o energetskoj efikasnosti, a ne ulaže u takve projekte, prenosi Reporteri. 

Rizvanoli je na sednici Odbora za privredu, industriju, preduzetništvo i trgovinu rekla da je poskupljenje metala na međunarodnoj berzi bilo od pomoći za "Trepču-jug" i navela da će Vlada Kosova biti zahtevnija prema preduzećima, uključujući i "Trepču-jug".

Ona kaže da je situacija u "Trepči-jug" godinama otežana, ali da je pohvalila rad rukovodstva Trepče, pošto su, kako smatra, racionalno koristili energiju.

"Energetska kriza je pogoršala situaciju, ali rukovodstvo 'Trepče-jug' je bilo proaktivno, gde su energiju racionalno koristili jer ne uključuju često mašine", rekao je Rizvanoli.

Predsednik odbora Ferat Šalja je rekao da je neshvatljivo govoriti o energetskoj efikasnosti u situaciji kada kosovska vlada ni cent nije uložila u te projekte. 

"Neshvatljivo je da nema ni centa za energetsku efikasnost, a da vlada o tome stalno govori", rekao je Šalja.