Brajan Volš optužen za ubistvo supruge Beograđanke Ane Volš

Brajan Volš
Izvor: Print Screen

Brajan Volš optužen je za ubistvo svoje supruge Ane Volš koja je nestala 1. januara, prenosi RTS.

Brajan Volš bi danas trebalo da se nađe pred sudom u Kvinsu zbog optužbi za ubistvo supruge Ane.

"Nastavak istrage je sada omogućio policiji da pribavi nalog koji tereti Brajana Volša za ubistvo njegove žene", rekao je okružni tužilac Majkl Morisi u video izjavi.

On u izjavi nije naveo da li je telo Ane Volš pronađeno, niti koji su dokazi naveli tužioce da veruju da je mrtva.

Ona je nestala 1. januara rano ujutru kada je trebalo da ode na bostonski aerodrom "Logan" i odatle otputuje u Vašington zbog posla.

Policija je tragala za njom više od nedelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.

Da podsetimo, suprug nestale Beograđanke je od ranije u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona. On se izjasnio da nije kriv.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima SNN, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Na deponiji i u kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage.

Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu.

U noći u kojoj je nestala, Ana je trebalo da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.

Ana Volš, devojačko prezime Ljubičić, rođena je i odrasla u Beogradu, a 2005. je otišla u Sjedinjene Američke Države.

Sa Brajanom Volšom ima troje dece, starosti od dve do šest godina. Brigu o njima trenutno vode socijalne službe, a Anini prijatelji pokušavaju da dobiju dozvolu da se deca prebace u kuću jednog od prijatelja.