Dva maloletnika iz Plemetine osumnjičena za napad na vršnjaka

Plemetina
Izvor: TV Most

Kosovska policija saopštila je da se danas u selu Plemetina kod Obilića desio incident kada su kako se navodi dva maloletnika srpske nacionalnosti pretukla maloletnika albanske nacionalnosti.

“Policija Kosova dobila je informaciju da se u selu Plemetina u Obiliću dogodio incident, gde su osumnjičeni srpske nacionalnosti osumnjičeni za napad na maloletnika albanske nacionalnosti”, stoji u saopštenju.

Kako se navodi incident se dogodio izvan škole u blizini železničke pruge , a incidentu je predhodila rasprava među maloletnicima.

“Policijske jedinice su odmah preduzele sve potrebne policijske radnje i na mestu događaja uspeli su da obezbede informacije da je učenik osnovne škole u Plemetini, albanske nacionalnosti, napadnut od nekoliko osumnjičenih maloletnika koji su učenici osnovne škole ,Sveti Sava’ u Plemetini. Policijske jedinice uspeli su da identifikuju dvojicu osumnjičenih srpske nacionalnosti, za koje se sumnja da su fizički napali žrtvu”, piše u policijskom saopštenju.

Sve dalje radnje preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

“Policija Kosova će i dalje biti angažovana na održavanju javnog reda i mira , kao i na obezbeđivanju sigurnosti za sve gradjane bez razlike”, zaključuju iz kosovske policije.