Filmsko bekstvo zatvorenika u Skoplju: Na putu do Urgentnog centra ranio policajca, pa pobegao

Zatvor u Severnoj Makedoniji
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova SM

Zatvorenik Kazneno popravne ustanove "Idrizovo" u Severnoj Makedoniji sinoć je na putu do Urgentnog centra ranio jednog zatvorskog policajca i pobegao drugim vozilom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, sinoć u 23.20 časova pomoć od policijskih službenika SVR Skoplje zatražila su četiri službenika Zatvorske policije koji su se nalazili u kombiju.

"Prema njihovom izveštaju, dok su sprovodili osuđenog B.M. iz KPU "Idrizovo" do Urgentnog centra "Majka Tereza", osuđeni je na magistralnom putu oteo pištolj od vozača iz zatvorske policije, pucao u njega i ranio ga. Potom je osuđeni pobegao putničkim vozilom marke "audi". Povređeni policajac prebačen je u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć", navodi se u saopštenju.

Uprava za izvršenje sankcija je najavila da će izvršiti vanredni inspekcijski nadzor u KPU "Idrizovo" i preduzeti odgovarajuće mere za sve utvrđene nepravilnosti, kako bi se utvrdilo zašto nije pružena pomoć policije za pratnju do bolnice.

kako navode, utvrdiće se i da li postoji odgovornost za organizaciju izvršenja osuđenog, kao i za propuste koji su doveli do toga.
 
Izdata je i naredba za raspisivanje centralne poternice.

Osuđeni B.M iz Tetova osuđen je na ukupnu kaznu od 21 godinu zatvora, od čega 19 za ubistvo i dve za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora. Kaznu izdržava od 28. decembra 2020. godine, a ističe 17. aprila 2040. godine.