Hadžiu o maltretiranju trogodišnjaka: Nasilje nad decom se ne sme tolerisati

aljbuljena hadžiju
Izvor: EFJ

Ministarka pravde Aljbuljen Hadžiju reagovala je danas na navode da su vaspitači u jednom vrtiću u Kososvu Polju mentalno i fizički zlostavljali trogodišnjeg dečaka, i poručila da je takvo ponašanje za svaku osudu i da se neće tolerisati.

Hadžiu je na Fejsbuku navela da se pravosudni organi već bave tim slučajem.

"Psihičko i fizičko nasilje nad trogodišnjim detetom u jednom od javnih vrtića u opštini Kosovo Polje je za osudu i neće se tolerisati. Pravosudni organi se već bave tim slučajem, opština Kosovo Polje, preko Centra za socijalni rad, nudi sve svoje usluge za pomoć detetu i porodici", poručila je Hadžiu.

Hadžiu je naglasila da će Ministarstvo pravde, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preko Odeljenja za politike socijalnih i porodičnih usluga, pružiti neophodnu podršku u najboljem interesu deteta i porodice.

Slučaj nasilja prijavio je član porodice dečaka, koji je postavio na društvene mreže fotografije i video snimke snimljene kamerama u vrtiću.

Na ovaj slučaj reagovala je i ministarka obrazovanja Arberie Nagavci i izrazila duboku zabrinutost zbog objavljenih snimaka.

Upozorila je da će biti preduzete sve mere protiv zaposlenih i pedagoških radnika.

"Najoštrije osuđujem nasilje nad maloletnikom u ovoj predškolskoj ustanovi. Nasilje je neprihvatljivo, očekujem da ko bude izvršio nasilje dobije zasluženu kaznu", istakla je ona.

Ono što najviše uznemirava, ukazala je, jeste da se ne radi samo o jednoj osobi, već o više prosvetnih radnika, što povećava sumnju da nije reč o izolovanoj pojavi.