Kancelarija za KiM: Srbi i danas, na Božić, meta vandala i kriminalaca

Kancelarija za KiM/bekdrop
Izvor: Kosovo Online

Nepoznati počinioci večeras su obili i opljačkali kuću srpske porodice Vučković iz sela Babin Most kod Obilića i posebno uznemirava činjenica da je do ove pljačke došlo baš na dan kada ova porodica kao i ostali pravoslavni vernici obeležavaju Božić, jedan od svojih najvažnijih praznika, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. 

Nepoznati počinioci su u toku večeri obili prozor i izvršili premetačinu kuće Dejana Vučkovića iz Babinog Mosta i iz nje odneli dečju garderobu. Vučković se u tom trenutku sa porodicom nalazio u Кosovskoj Mitrovici, precizira se. 

Ovo je dodaje se, već drugi put u dve godine da je kuća porodice Vučković na meti lopova, a ni prošli put za ovo delo niko nije odgovarao. 

Кancelarija za Кosovo i Metohiju zahteva od prištinskih institucija da počinioci ovog, ali i svih drugih zločina protiv Srba na Кosovu i Metohiji budu otkriveni bez odlaganja i izgrednici najstrože sankcionisani. 

Umesto da im se omogući da u miru proslave veliki pravoslavni praznik Božić, Srbi su danas bili mete vandala i kriminalaca. 

Ovo je nažalost realnost s kojom se gotovo svakodnevno susreću Srbi, posebno na teritoriji centralnog Кosmeta,koji su mete raznih vidova zastrašivanja, fizičkih napada, pljački, navedeno je u saopštenju.  

Po pravilu, sva ta kriminalna dela, čija su jedina i direktna meta Srbi, ostaju nerasvetljena, jer za tim nema jasne političke volje, podvlači Kancelarija za KiM.

Ja
08. Januar 2021.
Problemi se moraju resavati ostace problemi i problemi sa albanskim teroristima ne samo na kosovu celu srbiju i celom balkanu !!!!
Ja
08. Januar 2021.
Da se sve teroristi kriminali ubice pociste sa kosova tako i od politike sta ovaj svet odobrava zlocince u politici kakva je ta politika i kakva je ta stabilnost kad daju prava zlocinima u politici i svakog terorista !!!!!
Ja
08. Januar 2021.
Taj narod treba da se brani od svakoga zla od kriminala i tih raznih albanskih teroristickih vandala da se sklone sve te albanske zle namere nepravde i svega sto narodu tamo cine vec 20 godina na kosovu ima raznih ubistava kriminala lazi nepravde mucenje naroda lopove illegalno nezakonite stvari sto rade sile lazi svega je tamo zlo da se sprece sve njihove sile provokacije zamisljene zle namere i svega sto narodu cine dosta je takvih lazi i nepravde i sile dokle ce albanski teroristi sa svojim zlim silama i lazima !!!!!!
Ja
08. Januar 2021.
Da se sve zlocince i zlocine nad narodom sto cine dokle ce te albanske teroristicke lazi i neistine da se sprece sve te njihove sile !!!!!!
Ja
08. Januar 2021.
Dokle ce taj napad nad narodom sta to svet radi treba da se pociste zlocinci ubice kriminala i sve te teroriste sa kosova !!!!!!
Ja
08. Januar 2021.
I taj narod treba da se brani od albanskih terorista i njihovih zlocina dosta je bilo to se mora spreciti sve zlocince i njihove zlo dela sto pod narodom cine dosta je svega njihove lazi sile i nepravde sto cine !!!!!!!
Ja
08. Januar 2021.
Izbegavaju sve normalne odnose dabi njima ostalo kosovo zato rade sve ove sile narodu ako ima sile treba srpska vojska na kosovu oni vec 20 godina naroda nedaju mira kosovo je deo srbije kosovo je srbija i srpska drzava !!!!!!