Koha: Neki od uhapšenih u Karačevu već su optuživani za ista krivična dela

Policija Karacevo
Izvor: GazzetaExpress

Nekoliko lica uhapšenih u petak u policijskoj akciji u Karačevu poznati su pravosudnom organima, jer su i ranije vršili ista krivična dela, navedeno u zahtevu Tužilaštva u Gnjilanu upućenom sudu, za izricanje pritvora za 30 od 35 uhapšenih, piše Koha.

"Imamo lične karakteristike okrivljenih, jer su pokazali odlučnost u izvršenju ovih krivičnih dela, i uz prethodni dogovor i pripremu kontinuirano činili krivična dela koja im se stavljaju na teret, kao i činjenicu da su isti recidivi krivičnih dela iste ili slične prirode, što potvrđuju i njihovi lični dosijei koji se nalaze u spisima predmeta", navodi se u zahtevu za određivanje pritvora.

Prema dokumentu, informacije o kriminalnoj aktivnosti u ovom delu došle su nakon telefonskih prisluškivanja.

"Transkripti telefonskog prisluškivanja optuženih, Dritona Spahiua, Floriana Suljejmanija, Naima Krieziua, Seada Dermakua, Enisa Keke, Agrona Spahiua, Blenda Spahiua, Aljberta Takija, Šefika Sadikua, Fadilja Spahiua, Bljerima Spahiua, Fatmira Spahiua, Vigana Spahiua Alberta Sadikua. ‘Izveštaji o primeni mera tajnog nadzora, video zapisi tih mera, potvrde o zapleni predmeta, zapisnici sa FVA, fotografije sa lica mesta" navodi Koha.

Za 30 krivičnih dela istražuje se 30 ljudi, od kojih 12 policajaca.

"Pravni osnov za pritvor iz člana 187, stav 1, je u težini krivičnih dela, kao i onih koji su umešani u ovaj krivično-pravni slučaj, jer u ovom slučaju uključuju policijske službenike koji su direktno ili indirektno umešani u ova krivična dela, i sa svojim postupcima ili propustima doprineli razvoju i procvatu negativnih pojava, kao što su krijumčarenje, korupcija, kockanje, prostitucija, upotreba opojnih supstanci, fizičko nasilje", navodi se u zahtevu tužioca.