Kosovska policija: Uhapšeno jedno lice zbog sumnje da je počinilo ratni zločin

Kosovska policija.jpg
Izvor: Facebook

Kosovska policija se povodom hapšenja Dragiše Milenkovića, oglasila saopštenjem u kome se navodi da se on sumnjiči za ratne zločine.

Kako se navodi u saopštenju za muškarca D. M. obezbeđeni su dokazi za postojanje osnovane sumnje da je u saučesništvu sa drugim pripadnicima, u svojstvu službenih lica (čuvar zatvora) u Prištini i u zatvoru Lipljan, na sistematski način, vršio torturu, fizičko i psihičko nasilje, zlostavljanje, nehumano i po život opasno maltretiranje albanskih zatvorenika.

"Usled intenzivnog rada i istrage, policija Kosova je danas u prepodnevnim satima, na području Gračanice, zaustavila i privela dotičnog osumnjičenog u policiju. Tokom pretresa kuće zaplenjen je jedan pištolj marke Zastava, 136 metaka, vojni nož, metalna šipka, dokumenta, beleške, telefon...Uz konsultaciju sa nadležnim tužiocem Specijalnog tužilaštva, sa navedenim osumnjičenim je obavljen razgovor u prisustvu advokata kojeg je obezbedila porodica, zbog sumnje da je isti umešan u krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva", piše u saopštenju.