Kosovska policija: Uhapšeno sedam osoba u Prizrenu i Obiliću zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici jedinice za Privredni kriminal Kosovske policije uhapsili su danas sedam osoba u Obiliću i Prizrenu, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanja dokumenata. Njima je određen pritvor od 48 sati, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, u Obiliću su dve osumnjičene osobe, odgovorne za nadzor nad radovima na projektu „Izgradnja zelenog pojasa – Kosovo A“, osumnjičene da su nanele značajnu materijalnu štetu budžetu opštine Obilić. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.

S druge strane, u Prizrenu je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu službene dužnosti i falsifikovanje službene isprave.

„Osumnjičeni se terete da su  umešani u krivična dela u vezi sa tenderom „Nabavka građevinskog materijala za izgradnju kuća za socijalno ugrožene porodice iz redova manjinskih zajednica u opštini Prizren“.  

Iz sprovedenih istražnih radnji pribavljeni su dokazi da su četiri službenika Kancelarije za povratak i zajednice u opštini Prizren (CB, ID, RD, AI i SH.B), izvršili dva navedena krivična dela nanevši štetu budžetu opštine od 13.000 evra“, navodi se u policijskom saopštenju.