KP o polupanim izlozima srpskih radnji u Bošnjačkoj mahali: Stakla razbijena usled eksplozije šok bombe

Na barem četiri lokala u naselju Bošnjačka mahala čiji su vlasnici Srbi tokom protekle noći nepoznati počinioci polupali su izloge, a tim povodom se danas oglasila i Kosovska policija, navevši "da je noćas prijavljena eksplozija šok bombe, usled čega je polomljeno nekoliko prozora".

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Kosovske policije, usled ove eksplozije prijavljeno je da je polomljeno nekoliko prozora na četiri objekta.

"Prema prvim informacijama, sumnja se da bi eksplozija mogla biti krivično delo organizovanih kriminalnih struktura i nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha. Kosovska policija sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela. Propagandnim kampanjama političkih krugova i medija, uglavnom srpskih, poslednjih dana, kosovska policija oštro se protivi, a od građana i medija uopšte se traži da svaku osetljivu informaciju potvrde preko nadležnih organa, odnosno kancelarije za medije u Policija Kosova, u cilju poštenog informisanja i posedovanja tačnih informacija u realnom vremenu", navodi se u saopštenju policije.