Ljiljana Kostić: Još uvek mi odzvanja lupanje i vika kosovskih policajaca

Ljiljana Kostic
Izvor: © Kosovo Online

Brutalnost jutrošnje akcije specijalnih jedinica kosovske policije, koji su oko šest sati upali u zgradu u Ulici Lole Ribara u centru Severne Mitrovice u kojoj sa porodicom živi šef Operative KPS za sever Kosova Željko Bojić, osetile su i njegove komšije.

Na istom spratu, vrata do vrata, sa Bojićima živi Ljiljana Kostić (66) koja je još uvek potresena zbog upada i načina na koji su kosovski specijalci došli sa namerom da uhapse Željka Bojića.

Ona za Kosovo Onlajn kaže da su je iz sna probudili lupnjava i galama i povici „Otvaraj vrata!”.

„Probudila me je lupnjava, izašla sam na vrata i videla maskirana lica. Bili su to policajci koji su lupali, vikali i udarali. Govorili su - otvaraj vrata! - a ja sam odgovorila „evo odmah“. Nastavili su da lupaju i viču „otvaraj kad ti kažem“. Ponovila sam da ću odmah otvoriti samo da uzmem ključ, koji od straha nisam mogla da pronađem. Kada sam otvorila vrata jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata. Odmakla sam se i povukla i više nisam prilazila. Bila je velika lomnjava i pucalo je kao da udaraju u moja vrata. Videla sam da ih je bilo sigurno desetak“, kaže Ljiljana Kostić.

Ona je rekla da nije dozvolila svojim ukućanima da izlaze napolje i da su svi zajedno sačekali u drugoj prostoriji dok policajci nisu otišli.

O brutalnosti specijalaca kosovske policije govore i u potpunosti uništena ulazna vrata stana u kojem žive Bojići, na kojima su još uvek vidljivi i tragovi čizama. 

Prema nezvaničnim saznanjima portala Kosovo Onlajn, porodica Bojić nije bila u stanu u trenutku kada je akcija izvedena, a Željkov sin V.B. je lišen slobode u mestu Rudare kod Zvečana.