Osnovni sud u Prištini potvrdio optužnicu protiv ministarke Nagavci

Arberie Nagavci u sudu
Izvor: GazzetaExpress

Osnovni sud u Prištini doneo je odluku kojom se odbija zahtev ministarke prosvete Arberie Nagavci da bude odbačena optužnica i kojim osporava dokaze u slučaju „Neovlašćeno posedovanje, kontrola ili držanje oružja”, prenosi Koha.

Nagavci je optužena da je kod nje 21. marta 2018. godine, tokom sednice u Skupštini Kosova na kojoj je bačen suzavac, prilikom policijske provere pronađen sprej.

U odluci, koju je prenela "Zakletva pravde", navodi se da je sud smatrao da zahtev okrivljene za odbacivanje optužnice nije potkrepljen nikakvim dokazima.

„Tvrdnja okrivljenog da se u ovoj fazi odustane od optužnice pokazuje se neosnovanom, jer sud smatra da postupak treba da se nastavi“, navodi se u odluci.

Takođe Osnovni sud u Prištini zatražio je od Tužilaštva i druge dokaze ukoliko postoje, a koji bi mogli pomoći radi razjašnjenja okolnosti u vezi sa izvršenjem krivičnog dela.

Na prvom ročištu održanom 10. juna 2022. godine, Nagavci se izjasnila da nije kriva za krivično delo koje joj se stavlja na teret.