Policija: Uhapšeno 11 osoba i zaplenjena tri vozila u akcijama u Štrpcu i Severnoj Mitrovici

Zaplenjena roba
Izvor: Fejsbuk/Policija Kosova

Policija Kosova je u saradnji sa Carinom Kosova sprovela policijsku akciju pod nazivom „Transport 2“ u Uroševcu, Severnoj Mitrovici i Štrpcu i tom prilikom uhapšeno je 11 osoba, dok su tri vozila zaplenjena.

Kako navode iz Policije, intenzivne istrage započete su krajem 2021. godine, po ovlašćenju tužilaštva, protiv osumnjičenih građana Kosova, zbog sumnje da su počinili krivično delo „zabranjena trgovina“.

"Danas je u regionu Uroševca i Severne Mitrovice sproveden operativni plan u okviru kojeg su Odeljenje granične policije i Carina Kosova izvršile inspekcije na četiri lokacije, tri u opštini Štrpce i jednoj u opštini Severna Mitrovica. Tokom operacije obavljena je kontrola četiri vozila za koje se sumnjalo da se bave švercom. U zaustavljenim vozilima pronađena je veća količina komercijalne robe, prehrambenih artikala, alkoholnih pića, duvana i druge krijumčarene robe bez odgovarajuće dokumentacije. U konsultaciji sa državnim tužiocem, robu je zaplenila Carina Kosova i uhapšeno je 11 osoba zbog sumnje da su se bavile zabranjenom trgovinom, a tri vozila su zaplenjena", navedeno je iz Policije Kosova na Fejsbuku.