Severna Mitrovica: Uhapšen muškarac zbog razbojništva, nožem pretio građanima i otimao im novac

Hapšenje, ilustracija.
Izvor: Kosovska policija

Portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović izjavio je da je sektorska patrola PS Mitrovica-Sever uhapsila N.S (1989) koji je sinoć, na naoružan nožem i šrafcigerom, maltretirao građane, i uz pretnje im otimao novac.

"Dana 1. aprila, oko 22 časa, obavešteni smo da dva lica maltretiraju građane, prete i oduzimaju novac, u dečijem parku, u blizini motela 'BB'. Patrola policije je odmah krenula u potragu za nepoznatim licima i kod motela 'Biševac', tačnije u podrumskim prostorijama lokala pronasla jedno lice, dok je drugo u bekstvu", navodi se u saopštenju RDP Mitrovica-Sever.

Kako se dodaje, prilikom privođenja osumnjičeni je pružao otpor, ponašao se arogantno, psujući i udarajući policajce, koji su uz pomoć sredstava za vezivanje, uspeli da ga privedu u PS Mitrovica-Sever.

"Obaveštena je hitna pomoć, koja je radi smirenja osumnjičenog reagovala medicinskom terapijom. Osumnjičeno lice je odbilo saradnju sa policijom, tako da mu nije u tom momentu otkriven identitet. Kasnijim postupkom utvrđeno je da se radi o  N.S (1989) iz sela Vračevo, SO Leposavić", kaže se u saopštenju.

Radović objašnjava i da su deca koja su maltretirana od strane osumnjičenih tvrdila da im je oteto oko 1.000 dinara, kao i da su još jednoj ženi uzeli novac, zbog čega su prerpeli veliki stres, pa im je ukazana i medicinska pomoć

"O događaju je obavešten javni tužilac, koji je osumnjičenom odredio pritvor od 48 sati, a slučaj je okarakterisan kao krivično delo razbojnistvo", precizirao je Radović koji je dodao da je istraga u toku i da se nastavlja potraga za drugim licem koje je u bekstvu.