Sin Nasera Keljmendija uhapšen u Bosni i Hercegovini

Hapšenje
Izvor: Klix

Specijalne jedinice BiH uhapsile su sedam osoba, među kojima je i Elvis Keljmendi, kako su ga bosanski mediji predstavili, sin "kosovskog narko bosa" Nasera Keljmendija, prenosi Koha.

Pored Keljmendija, uhapšeni su i Ajljin Ahmir i Anelj Sejfović, kao i još četiri osobe.

"U toku je provera više objekata i prevoznih sredstava u cilju prikupljanja materijalnih dokaza”, navodi se u saopštenju bosanskohercegovačkih vlasti.

Prema do sada prikupljenim dokazima, osumnjičeni su delovali kao organizovana kriminalna grupa, sa odvojenim ulogama i zadacima, koja je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i prodavala velike količine opojnih droga na ilegalnom tržištu u Sarajevu i drugim gradovima.

Keljmendi i još dvojica upućeni su u pritvor u Sarajevo, dok su ostala četvorica pušteni na slobodu.

Kako prenosi „Kliks“, za trojicu osumnjičenih koji su privedeni, tužilac u predmetu odrediće pritvor od mesec dana u zakonom predviđenom roku.

Koha podseća da je Osnovni sud u Prištini je 1. februara 2018. godine objavio presudu Naseru Keljmendiju, koji je optužen za krivično delo "trgovina drogom". Osuđen je na šest godina zatvora, ali nakon uložene žalbe slučaj je vraćen na početak.

Poslednje ročište protiv Nasera ​​Keljmendija bilo je 6. jula, ali je odloženo na zahtev njegovog advokata Besnika Beriše.