Staro Gracko: Obijena ambulanta, lopovi odneli novac od participacije

Obijena ambulanta u Starom Gracku
Izvor: Radio Televizija Gračanica

Ambulanta u starom Grackom kod Lipljana obijena je noćas ili za vreme vikenda. Osim novca prikupnjnog od participacije pacijenata i nereda koji su ostavili za sobom lopovi nisu odneli ništa, potvrđeno je za Kosovo Online.

Direktor Doma Zdravlja u Gušterici doktor Nebojša Milovanović kaže da su lopovi najverovatnije ušli kroz prozor pošto su prethodno razbili prozorsko staklo na prednjem delu zgrade.

„Radnici koji su jutros došli na posao primetili su razbijeno prozorsko staklo i premetačinu u ambulanti i prijavili mi da su lopovi odneli samo novac od participacije, napravili nered, isrpeturali fioke, odneli plastične špriceve i ostavili vidan trag od obuće na podu. S obzirom da ambulanta nije radila vikednom ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da li je obijena prethodne noći ili u subotu“, rekao je za Kosovo Online Milovanović.

On je potvrdio da je slučaj prijavljen kosovskoj policiji.

Milovanović kaže da je policija obavila uviđaj ali da se očekuje i dolazak forenzičara iz Prištiene kako bi ispitali otiske stopala koje su lopovi ostavili za sobom.

„Zanimljivo je i da su lopovi izvukli sekiru koja je bila smeštena iza ormara, a koja je služila pomoćnom osoblju da u zimskom periodu nacepa drva za ogrev. Oni su tu sekiru položili posred prostorije, što može da se protumači različito, pa čak i kao preteća poruka upućena zaposlenima,"- rekao je Milovanović.

Ambulanta u Starom Grackom je više puta obijana, smštena je u objektu nekadašnje zemljoradničke zadruge i pripada Domu Zdravlja u Donjoj Gušterici koji radi u sklopu srpskog zdravstvenog sistema na centralnom Kosovu.

U ovom, nekada etnički srpskom mestu, gde je na žetvi 1999. godine ubijeno četrnaestoro srpskih žetelaca, danas živi blizu tridesetak srpskih porodica. U međuvremenu su Albanci kupili srpska imanja tako da je Staro Gracko sada multietničko selo.