Svečlja: KP sprovela akciju zatvaranja alternativnih puteva na severu i jugu Kosova

Dželjalj Svečlja
Izvor: Reporteri

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja čestitao je pripadnicima kosovske policije uspešno sprovođenje operativnog plana u sprečavanju i suzbijanju kriminala, istakavši da na ovaj način Kosovo brine o svojim građanima.

Svečlja na je na Fejsbuku napisao da se "sprečavanje korupcije i kriminala odnosi i na granične oblasti, najpre sa Srbijom".

"Kao ministar unutrašnjih poslova, čestitam Kosovskoj policiji na uspešnom sprovođenju operativnog plana u sprečavanju i suzbijanju kriminala i svih oblika krijumčarenja, uključujući i granične oblasti koje povezuju Kosovo sa Srbijom i u pograničnoj oblasti koja se odnosi na Severnu Makedoniju", napisao je on.

Svečlja je istakao da ovo pokazuje "jačanje vladavine prava, sprečavanje krijumčarenja i trgovine robom ilegalnim putevima, zatvaranje i onemogućavanje ilegalnih ruta koje koriste šverceri".

Kako dalje navodi, kroz ove aktivnosti, institucije brinu o stvaranju miira i bezbednosti za svoje građane.

Akcija Kosovske policije je sprovedena u blizini prelaza ka centralnoj Srbiji, odnosno u opštinama Leposavić i Zubin Potok, u području ka Severnoj Makedoniji – opštinama Vitina i Gnjilane i u opštini Podujevo.