Tokom jučerašnje akcije u Zvečanu na policiju ispaljeno 26 metaka

Zaplenjena droga
Izvor: Facebook

Tokom akcije policije u kojoj je juče otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika, nepoznate osobe u Zvečanu pucale su na pripadnike policije, a kako je saopštila Kosovska policija na mestu događaja pronađeno je 26 čaura.

"Dok su policijske jedinice dežurale, nepoznati osumnjičeni su pucali na policajce. Na mestu događaja pronađeno je i zaplenjeno 26 čaura za vatreno oružje. Nije bilo izveštaja o povređenima. Slučaj je pod istragom nadležnih jedinica”, navodi se u policijskom izveštaju.

Akcija kosovske policije u Izvoru u Zvečanu rezultirala je otkrivanjem laboratorije za drogu u kojoj je bilo oko 10.000 stabljika marihuane, ali niko još nije uhapšen. 

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je vrednost zaplenjene droge oko šest miliona evra, dok je vrednost opreme 1,5 miliona evra.

Šef odeljenja za borbu protiv droge u Kosovskoj policiji Rešat Murselji rekao je da je policija na severu došla do podataka da je vlasnik laboratorije za proizvodnju narkotika u Zvečanu srpske nacionalnosti i da je njegovo ime poznato policiji, prenosi Reporteri.

"Prema informacijama koje stižu iz Područne uprave policije na severu tokom zajedničke akcije Policije i Carine u blizini lokacije čula se pucnjava, ali povređenih nema", rekao je Murselji.

Istakao je da niko nije uhapšen, ali da je policija saznala identitet vlasnik imanja u Zvečanu i da je on srpske nacionalnosti.