Tužilaštvo o punjavi u Prištini: Svi osumničeni imaju kriminalnu prošlost, jedan u bekstvu

Kafić u Prištini pucnjava
Izvor: Reporteri

Osnovno tužilaštvo u Prištini je saopštilo da u saradnji sa Kosovskom policijom radi na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u pucnjavi koja se dogodila sinoć u kafiću u tom gradu, kako bi potpuno rasvetlili slučaj, navodeći da je jedna osoba u bekstvu, a da svi osumnjičeni imaju kriminalnu prošlost, preneo je Reporteri.

"Sinoć u večernjim satima, Osnovno tužilaštvo u Prištini je obavešteno od strane Kosovske policije da je u Ulici Redžep Luči“, odnosno u lokalu 'Bon Vivant', došlo do pucnjave. Tužilac je po dobijanju informacije zajedno sa nadležnim jedinicama Kosovske policije utvrdio da u pucnjavi ima povređenih“, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva su potvrdili da je vatrenim oružjem ranjeno sedam osoba, od kojih je jedna preminula u Univerzitetskom kliničkom centru Priština.

Još 13 osoba zadobilo je telesne povrede od ogrebotina ili na drugi način, a svi su zatražili medicinsku pomoć, navodi se dalje u saopštenju.

Tužilac je slučaj okarakterisao kao "teško ubistvo", a osumnjičeni se terete i za "neovlašćeno posedovanje, držanje ili držanje oružja" i za "učestvovanje u premlaćivanju".