Tužilaštvo zatražilo pritvor za uhapšenog vozača kamiona, tereti ga za "ubistvo u pokušaju"

osnovno tužilaštvo priština
Izvor: prokuroria-rks.org

Osnovno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora za osumnjičenog A.D, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela „ubistvo u pokušaju“, „neovlašćeni prelazak graničnih prelaza ili granične linije“, kao i „krijumčarenje robe“, prenosi Koha.

U saopštenju dostavljenom medijima navodi je Tužilaštvo dostavilo Sudu zahtev u kome se navodi da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni A.D, 16. jula 2022. godine u opštini Leposavić "voljno i svesno preduzeo radnje kojima je rizikovao živote četvorice policijskih službenika specijalne jedinice Uprave granične policije".

"Dok je policija na kontrolnom punktu pokušala da zaustavi kamion kojim je upravljao osumnjičeni A.D., on nije poslušao naredbu da zaustavi kamion i u begu dva puta namjerno udario u policijski automobil. Policajci su od posljedica udaraca zadobiti telesne povrede. Nakon što su policajci uspeli da zaustave kamion, osumnjičeni A.D. je peške pobegao ka planini, ali su policajci posle potere uspeli da ga uhapse", navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, pod istragom je i drugoosumnjičeni u ovom slučaju, U.R, koji je, kako se navodi, imao je ulogu da osumnjičenog A.D. obavesti o eventualnim preprekama na putu, čime je ugrozio i ometao policijske službenike.

Pred sudijom za prethodni postupak Osnovnog suda u Mitrovici očekuje se održavanje ročišta za određivanje pritvora pritvorenom A.D.