U danu kada Stoltenberg boravi na Kosovu, Albanci u Gojbulji pretukli srpskog dečaka

Jens Stoltenberg
Izvor: Twitter

Trinaestogodišnjeg dečaka Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja nadomak Vučitrna pretukla grupa Albanaca. Do napada je došlo dok se Nikola sam vraćao sa fudbala kući, kada su ga huligani napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata, navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu. 

"Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji. O ovom nedopustivom incidentu obavestiću sve međunarodne činioce, od kojih ću zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo", stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Kako se navodi u saopštenju "šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije?"

"Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje. Do napada dolazi u danu kada na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni", piše u saopštenju.

misterNO
01. Jul 2021.
Hajde, objavite sad:“ Bravo Kosovo Republika“! Ili treba da se potpišem kao „ Li“ ili „Brus LI“??? 😡😡😡
Slavko
02. Jul 2021.
Javi ce se glavni bot, zebeli mili ili kako vec. Sve ce relativizovati i pricati o ''demokratskim'' vrednostima. Ukidanje viza nema, pa izbacuju mrznju nad Srbima. Nema ni nato clanstva, pa opet tuci Srbe. Nema insulina, nema dovoljno vakcina, nema ni najosnovnijih lekova, pa kreni mrznjom na prvog komsiju. To ce trajati dok ne odu svi mladi Albanci preko srpskog pasosa u Evropa da rade, jer shvataju odavno da nema leba u drzavi gde se diskriminisu ljudi zbog druge nacionalnost.
Andrija
01. Jul 2021.
Sve ovobsta se desava u poslednja nekoliko dana predstavlja izuzetno koordinisane aktivnosti protiv Srba!!!!
Draginja
01. Jul 2021.
Nadam se da je decaku bolje, Gospod nek ga cuva. Zar nije 2000 godine ubijen Dragan Peric od strance Albanaca u istom selu? Molim ko zna, nek potvrdi.
Miodrag
01. Jul 2021.
Da ubijen na svom imanju.
Milan
01. Jul 2021.
U selu Miroču, kod Gojbulje, na svirep način obešen Milivojević u svom voćnjaku, konopcem kojim je bio privezan konj kojeg je napasao.
Draginja
01. Jul 2021.
Hvala, postovani. Da li je Nikola njegov rod? Sad kad se upise ime sela i prezime Peric u Google, pise samo da je 2000 bio zlocin i da su uhapsena 3 Albanca, nema ostalih detalja.
Milan
01. Jul 2021.
Da, rod su. Svi Srbi na KiM su rod.
Po stradanju.
Marta 2004 na kućnom pragu teško povređen Goroljub Savić, iz sela Slatine kod Vučitrna. Pokušali su žive da ih spale. Niko nikada od naših zvaničnika, ni tada, ni sada, nije došao da ih obiđe.