U Lekarskoj komori Kosova tokom popisa pronašli eksplozivnu napravu

Klinički centar Priština
Izvor: Info - KS

Služba Univerzitetsko kliničkog centra u Prištini (KKUK) saopštila je da je na Klinici za patologiju gde se nalaze i prostorije Lekarske komore Kosova pronađen predmet za koji se sumnja da je eksplozivna naprava, piše Reporteri.

Kako se navodi ovu napravu su pronašli zaposleni Lekarske komore. Odmah je obaveštena policija koja je evakuisala zaposlene i obezbedila lokaciju.

Sumnja se da je reč o eksplozivnoj napravi koja je tu još iz perioda pre 2000. godine.

„Na lice mesta su pozvane i specijalizovane ekipe Kosovske policije za upravljanje eksplozivnim napravama. Sumnja se da je oruđe iz predratnog perioda i pronađeno je prilikom popisa inventara od strane Lekarske komore”, navodi se u saopštenju.

Služba Univerzitetsko kliničkog centra u Prištini je saopštila da je informaciju o sumnjivoj napravili primila oko 14 časova.

“Policija je odmah po dobijanju obaveštenja izašla na lice mesta i preduzela sve potrebne radnje kako bi se sprečila opasnost od eventualne eksplozije, evakuasano je osoblje i obezbeđena lokacija”, navodi se u saopštenju.

Reporterima je iz kosovske policije potvređa informacija i da su nakon evakuacije osoblja pristupili uklanjanju sumnjivog predmeta.