Srpska lista: Kurti nastavlja sa podrškom listi Dragana Đilasa, na istom su zadatku

Srpska lista
Izvor: Facebook

Srpska lista saopštila je da Aljbin Kurti nastavlja sa punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima za Skupštinu Srbije i da je "danas tim povodom organizovao nesmetan dolazak na Kosovo i Metohiju Đilasovih pajtosa, Srđana Milivojevića, Miroslava Aleksića, Aleksandra Jovanovića Ćute i ostalih sa ciljem izazivanja podela između Srba na ovim prostorima".

Kako ističu, Kurtiju su zauzvrat "Đilasovi pajtosi oprostili što je slao naoružane falange da gone Srbe, što su upucavali naše sunarodnike, što su hapsili bez dokaza i dalje u svojim kazamatima drže Srbe, što otimaju srpsku zemlju i najsramnijim uvredama napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu". 

"Od svih srpskih muka, Kurtijevi saborci oličeni u Milivojeviću, Aleksiću, Ćuti i ostalima, nisu Kurtiju pomenuli nijednu. Oni su kao dobri poslušnici za srpske muke pod Kurtijevom vlašću okrivili predsednika Vučića i Srpsku listu. Ipak, srpski narod na Kosovu i Metohiji ima dovoljno političkog znanja, iskustva i zrelosti, da prozre one koji rade protiv srpskog opstanka na ovim prostorima. Odlično pamte Srbi sa Kosova i Metohije ko im je uveo pasoš drugačiji od ostatka Srbije, ko im je ukidao polovinu kosovskog dodatka, ko je ćutao dok su nas ubijali i progonili i 1999, i 2000 i 2004. godine, a pamte i to da je Đilasov Borko Stefanović 2011. potpisao ukidanje srpskih registarskih oznaka za građane na Kosovu i Metohiji. Zato što sve to znamo i pamtimo, zato su danas građani bežali sa ulica dok su ih Aleksić, Ćuta i Milosavljević jurili da se slikaju uz reči: Daleko vam lepa kuća!", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srbi na Kosovu, kako dodaju, svesni su svih svojih muka, ali su svesni i da je za to krivac Aljbin Kurti, "kome Đilasovi podrepaši ne smeju reč kritike i optužbe da upute jer su sa njim na istom zadatku i sa istom parolom zavadi pa vladaj".

"Ipak, nepune dve nedelje nas dele od izbornog dana kada će Srbi sa Kosova i Metohije još jednom pokazati da jedino veruju predsedniku Vučiću i da će svojim glasom pokazati da žele da Srbija nastavi da jača jer to znači sigurnost i opstanak Srba na ovim prostorima. Borba za naš narod se vodi delima a ne sa par slika i praznim pričama kako to zamišljaju Đilasovi podrepaši", navodi se u saopštenju.