Operska diva Nataša Tasić Knežević održala koncert u Gračanici

Operska diva Nataša Tasić Knežević u Gračanici
Izvor: Kosovo Online

Nataša Tasić Knežević održala je u Domu kulture u Gračanici humanitarni koncert u okviru projekta “Promocija romske kulture”.

Publici se pre početka koncerta Knežević obratila rečima da je kod čoveka neophdana vera, snaga i ljubav bez obzira u kakvim okolnostima živi. 

“Romi su na ovaj svet došli kao kapljica meda. Zato što smo ovaj svet učinili čudesnim mestom. Jedina nacionalna manjina na čitavom svetu koja nema svoju državu i koja hiljadama godina luta, ali opstaje uprkos  svim mogućim nedaćama koje su je zadesile. Opstaje isključivo zbog ljubavi i zato verujte u ljubav ,to je najbitnije", kazala je Knežević.

Organizatori koncerta su Opština Gračanica u saradnji sa Oebsom i Ministarstvom za zajednice i povratak.

“Misija Oebsa na Kosovu uvek će biti posvećena pružanju podrške ravnopravnosti u osnaživanju mladih ljudi iz svih zajednica. Rado ćemo učestvovati u svakoj aktivnosti koja ima za cilj da oslobodi potencijal dečaka,devojčica, devojaka i mladića tako što omogućava da se čuje njihov glas i pomaže da promene društvo nabolje", kazao je šef misije Oebsa na Kosovu Majkl Devenport. 

Koncertu su prisustvovali gradonačelnik Gračanice Srđan Popović sa svojim saradnicima, ministar i zamenik ministra Ministarstva za zajednice povratak Goran Rakić i Gazmen Salijević. 

Ministar Rakić je kazao da je romska zajednica neraskidivi deo kosovskog društva i da će Ministartsvo za zajednice i povratak raditi na očuvanju kulturnog i nematerijalnog nasleđa svih zajednica.  

“Ministarstvo je u prethodnom periodu pomagalo romski narod kroz različite aktivnosti i inicijative i nastaviće da pomaaže. Zadovoljstvo mi je što sam deo ove predivne večeri i ono što moram da naglasim da ne smemo samo večeras da svedočimo o bogatstvu kulturi romskog naroda već svakoga dana da radimo na promociji svih vrednosti", kazao je Rakić.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović  izrazio je zahvalnost  Nataši Tasić Knežević povodom njenog dolaska u Gračanicu.

“Želeo bih da se zahvalim Nataši Tasić Knežević što nas je počastvovala svojim dolaskom u opštinu Gračanicu i time učvrstila na skali opština koje visoko vrednuju sve prvake u kulturi i umetnosti. Večeras smi svi jedni, jer kultura se ne deli ni po jednom osnovu", kazao je Popović.    

Novac od prodatih karata sa humanitarnog koncerta operske dive Nataše Tasić Knežević biće dodeljen ugroženim romskim porodicama na Kosovu.