Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" danas u Lešku

Predstava Lešak
Izvor: facebook

Predstava za decu "Zvonar Bogorodičine crkve" biće izvedena danas u Lešku sa početkom u 13 časova.

"Posle predstave u Leposaviću, danas ćemo imati predstavu "Zvonar Bogorodičine crkve" i u Lešku. Publika u Lešku, a naročito najmlađa, željna je ovakvih događaja, posle svih dešavanja oko pandemije sa korona virusom i mi ćemo se u narednom periodu truditi da organizujemo što više događaja i obezbedimo bogat program za publiku svih uzrasta. Ovde u Lešku ćemo već u petak emitovati film "Leto kad sam naučila da letim", a dan ranije biće emitovan i u Leposaviću, pa koristim građane da im uputim poziv da se odazovu kulturnim događajima koji organizuje Centar za kulturu "Sava Dečanac", rekao je direktor Centra za kulturu Branko Kovačević.

Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" namenjena je deci i u prvi plan ističe ljubav, prijateljstvo, toleranciju, prihvatanje različitosti i značaj unutrašnjih vrednosti koje nas čine predivnim bićima. Scenario za predstavu potpisuje Dejan Cicmilović, profesor glume na Fakultetu umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, objavljeno je na Fejsbuk stranici Leposavić portal. 

Kovačević je izrazio veliku zahvalnost Narodnom pozorištu Priština i direktoru Predragu Radojeviću na intezivnoj saradnji koju su ostvarili u prethodnom periodu, kao i opštini Leposavić i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koji imaju sluha za njihove potrebe i izlaze im u susret kako bi se prevazišle prepreke i organizovali ovakvi događaji.