Česti problemi sa vodom u Severnoj Mitrovici otežavajuća okolnost u vreme pandemije

Voda
Izvor: RTV Kim

Građani Severne Mitrovice i dalje imaju problem sa vodosnabdevanjem, otkako je, pre desetak dana, fabrika vode u Južnoj Mitrovici potpuno obustavila dotok ka severnom delu, zbog dugovanja, prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod Ibar” Zorana Vučinića, voda koju građani Severne Mitrovice dobijaju ovih dana, pristiže iz Regionalnog vodovoda u Gazivodama, a najveća količina te vode doprema se Kliničko-bolničkom centru.

U toku dana, količina vode koja pristiže iz Gazivoda se povećava, pa domaćinstva dobijaju vodu u popodnevnim satima, u zavisnosti od visine na kojoj se nalaze.

Pojedini delovi grada, vodu dobiju u kasnim večernjim satima, a već ujutru je nema.

Ovo nije prvi put da fabrika vode u Južnoj Mitrovici obustavi dotok vode građanima Severne Mitrovice, ali do sad, nakon brze intervenicje lokalnih samouprava i viših instanci, voda bi bila ubrzo propuštana, naročito u uslovima loše epidemiološke situacije.

Ovog puta nije tako, pa se građani sa nestašicom vode suočavaju već deset dana.

Veliki broj domaćinstava u gradu raspolaže cisternama i pumpama za vodu, ali značajan deo njih ne. Epidemiolozi kažu: "Perite ruke što češće”, a Mitrovčani pitaju: "Kojom vodom?"

Pod ovakvim epidemiološkim okolnostima, održavanje osnovne higijene postaje problematično i građani očekuju od nadležnih da gorući problem reše što pre.

Mara
05. Mart 2021.
Sta je sa onim vodovodom za koje je ulozeno 16 miliona .Kako je moguce da i dalje severni deo zavisi od juznog. Koji je problem?Ovi iz juzne mitrovice to rade namerno pogotovu sada, kao dug imaju,prema kome?Pare za dazbine koje se placaju na Kosovu idu za finasiranje UCK po zatvorima ili UCK ovako,posto sada nemaju sredstava.Evropa zavrnula slavine.