Počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra u Gračanici

Dom kulture Gračanica
Izvor: GračanicaOnline

U Gračanici je počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra površine 800 kvadrata. Kamen temeljac položila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić zajedno sa direktorkom za urbanizam Aleksandrom Đekić.

Kako se navode u Opštine Gračanica, Edukativno-rekreativni centar gradi se na lokaciji „Kamenino“ između Gračanice i Kišnice.

Ukupna vrednost projekta je 328.000 evra, a zajednički ga finansiraju Opština Gračanica sa 188.000 evra i Ministarstvo za regionalni razvoj sa 140.000 evra.

Kako je rečeno prilikom polaganja kamena-temeljca, ova kapitalna investicija je usmerena na razvoj tri sektora: obrazovanja, kulture i sporta, te je od strateškog značaja za opštinu Gračanica, a posebno za vaspitno-obrazovni sistem.

Objekat je multi-funkcionalan i pružiće mogućnosti organizovanja edukativnih i manjih sportsko-rekreativnih aktivnosti uz mogućnost smeštaja učesnika, što će biti njegova ključna karakteristika.

Dinamičkim planom završetak izgradnje objekta predviđen je za kraj 2023. godine. Centrom će upravljati Odeljenje za obrazovanje i kulturu i Odeljenje za omladinu i sport Opštine Gračanica.

Po završetku radova biše u potpunosti stavljen na raspolaganje, prvenstveno obrazovnim institucijama za vannastavne aktivnosti, zatim sportskim klubovima, civilnom sektoru i zajednici uopšte.