Predškolska ustanova u Kosovskoj Mitrovici dobija novi prostor

Najava za izgradnju novog objekta u Predškolskoj ustanovi Danica Jaramaz
Izvor: © Kosovo Online

Predškolska ustanova “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici dobiće do kraja godine 500 m2 novog prostora u vrednosti od gotovo 19 miliona dinara, najavio je danas predsednik privremenog opštinskog organa u ovom gradu Aleksandar Spirić.

“Ovo je samo jedan od onih projekata koji će biti izgrađeni u narednom periodu, jer je na nedavnoj sednici Vlade Srbije odobren dodatni paket mera, a i ne zaborivamo sve one projekte koji se već uveliko realizuju. Tu je sedam stambenih zgrada čiji se završetak radova očekuje do kraja oktobra i sve ono što smo započeli početkom godine uspešno realizujemo”, rekao je Spirić.

Posebno zadovoljstvo što se pored opremanja škola grade i nove predškolske ustanove i vrtići iskazala je načelnica školske uprave Jasmina Dedić jer su upravo one, kako je rekla, temelj obrazovanja.

“Na vama je samo da vaspitavate tu dece jer vam to i samo ime kaže. Vi ste zajedno sa tom decom temelj obrazovanja i onako kako ih formirate oni tako nastavljaju svoj dalji put kroz školovanje”, rekla je Dedić.

Zahvalnost na tome što, kako je rekao, obrazuju buduću intelektualnu elitu ovog grada, izneo je i potpredsednik Srpske liste Igor Simić i podsetio da će zahvajujući fiskalnim reformama i zaposleni u ovoj ustanovi dobiti veće plate.

“To pokazuje da neko brine o vama i da želi da vam se zahvali za sve ono što radite za našu decu, grad i državu. Proširenje kapaciteta ovakvih ustanova nas raduje, jer je to pokazatelj da imamo sve veći broj dece što znači da ćemo imati bolju budućnosti”, rekao je Simić.

On je podsetio da je ovo “deo inicijative predsednika Aleksandra Vučića za realizaciju 159 projekata koje finansira Vlada Repubike Srbije, a trenutno zajedno sa tim projektima se na KiM se sprovodi više od 360 projekata”.

Porast broja dece u Kosovskoj Mitrovici je primetan iz godine u godinu, a trenutno je u Dečijoj ustanovi “Danica Jaramaz” upisano 710 mališana, što je za 60 više nego lane.

“Naša država je prepoznala da nam treba proširenje i kao što je obećano ovih dana će krenuti sa izgradnjom aneksa našeg vrtića i nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da se proširimo i primimo sve zainteresovane koji će hteti da borave kod nas”, rekla je direktorica Predškolske ustanove “Danica Jaramaz” Gorica Marinković.

Prema najavama iz mitrovačkog Privremenog organa u toku je tenderska procedura nakon koje će se već početkom narednog meseca krenuti sa radovima na dogradnji novog objekta, a u planu je da se izgradnja završi do kraja ove godine.